Afbeelding 5

Marit Trienekens werd geboren op 21 december 1990 in Helden. Marit mocht al het publiek opwarmen voor Kane in een uitverkocht Bibelot en was tevens het voorprogramma voor artiesten zoals De Dijk en Ed Struijlaart en is ze in 2012 op Ned3 geweest in de populaire talentenshow van VARA, BNN en 3FM “De beste singer-songwriter van Nederland”, gepresenteerd door Giel Beelen. Ook liet ze een verpletterende indruk achter op verschillende lokale radiostations en singer-songwriter events. Ook heeft ze meegedaan aan de landelijke talentenjacht De Grote Prijs van Nederland en stond daarbij in de halve finale in Tivoli. In het voorjaar van 2017 wordt haar debuut EP verwacht.

De muziek van Marit Trienekens wordt meestal beschreven als gevoelige pop-singersongwriter muziek, met een vergelijkbaar genre als Ed Sheeran, Ingrid Michaelson en Passenger. Haar stem wordt vaker vergeleken met die van Tracy Chapman. In haar liedjes legt ze haar gevoelens op poëtische wijze uit en ze heeft een unieke percussieve speelwijze op de gitaar.

Al op jonge leeftijd begon ze met gitaarlessen bij Theo Collaert, waar ze, toen ze stopte met de lessen, een afscheidslied voor haar gitaarleraar maakte. Dit was haar begin als singer-songwriter. Naast haar muziek is zij in april 2016 afgestudeerd als arts in Nijmegen.

Sinds april 2015 is Marit Trienekens ambassadrice van stichting Pole Position.